Mon Desir: Vrolijk, avontuurlijk, hartelijk

Zeilen op de Mon Desir
Een onvergetelijke ervaring

Over het schip
Hoe verloopt zo'n meezeilreis?

Ontvangst aan boord
Na het inschepen van alle gasten maken we kennis met elkaar en geven we als bemanning een korte instructie over reilen en zeilen aan boord. Vervolgens gooien we de trossen los en gaan varen.
Meezeilen
Onderweg kan er geholpen worden met het hijsen van de zeilen en bij een overstag of een gijp. Hierbij horen ook het sturen en navigeren van een zeilschip. Zeilervaring is niet nodig. We leggen graag de nodige handelingen uit. Passief meezeilen gaat overigens ook uitstekend aan dek van de Mon Desir bijvoorbeeld in de comfortabele zitkuip of op het ruime achterdek.
De bemanning
Als vaste crew aan boord varen schipper Sebastiaan, kok Anneleen en de matroos mee. Je vormt samen met andere enthousiaste opvarenden de gelegenheidsbemanning. Het programma van de reis wordt in overleg met deze groep vastgesteld.
Culinair
Naast het zeilen verzorgen we ook de inwendige mens tijdens de reis. Je krijgt ontbijt, lunch en diner geserveerd. Tussendoor volgen er uiteraard de nodige versnaperingen. Je hulp in keuken bij het bereiden, serveren, nuttigen en opruimen van de maaltijden wordt uiteraard op prijs gesteld.
Route
Binnen zeven dagen kunnen meerdere waddeneilanden bezocht worden of we maken een tocht over het Noordhollandsch Kanaal. Alternatief kunnen we een stukje van Friesland laten zien. Een IJsselmeerhaven mag in het pakket niet missen. Misschien kun je een nacht voor anker of een middag op een drooggevallen zandplaat in je reisdagboek bijschrijven? In overleg blijven we ergens langer zodat er tijd is om fietsen te huren, voor een museumbezoek of een dag naar het strand. Tijdens een meerdaagse tocht zijn we elke avond met het schip op een andere plek en komen pas de laatste dag van de reis terug in onze thuishaven Enkhuizen.

Arrangementen

Meer arrangementen
U bent hier: